BOLALAR FOLKLORIDA O‘YINLARNING TARBIYAVIY AHAMIYATI. - Mirzayeva Komila Sheraliyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Ushbu maqolada oʻzbek bolalar folklori va anʼanaviy xalq oʻyinlarining yosh avlod  tarbiyasidagi  oʻrni  hamda  ularning  pedagogik-psixologik  xususiyatlari  ilmiy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Ular  orqali  yosh  avlodda  qadriyatlar,  jamoaviylik  va mehnatsevarlik  ko'nikmalari  shakllanishi  haqida  ma’lumotlar  berilgan.  Tadqiqotda oʻyinlarning bolani ijtimoiy muhitga moslashtirish, intellektual salohiyatini oshirish, jismoniy va axloqiy fazilatlarini shakllantirishdagi funksional vazifalari yoritilgan.