KORPORATIV NIZOLARNI HAL QILISHDA DA’VO MUDDATINI QO‘LLASH: QIYOSIY HUQUQIY YONDASHUV - S.N.Ko‘rganboyev (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA    Mazkur  mavzu  orqali  korporativ  nizolarni  hal  qilishda  da’vo  muddati institutining  ahamiyati  va  amaliy  roli  qiyosiy  huquqiy  yondashuv  asosida  tahlil qilingan. Dastlab, O'zbekiston Respublikasi iqtisodiy protsessual qonunchiligida da’vo muddati tushunchasi va uning korporativ nizolarga nisbatan tatbiq etilishi yoritilgan. Shundan so‘ng, Germaniya, Fransiya va AQSh kabi rivojlangan davlatlar tajribasiga asoslanib,  da’vo  muddati  bo‘yicha  me’yoriy  tartiblar  o‘rganilgan  hamda  ularning samaradorlik jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, korporativ huquq subyektlarining huquqiy  manfaatlarini  himoya  qilishda  da’vo  muddatining  aniqligi  va  maqbulligi muhim omil sifatida ko‘rsatilgan.