HOSILANING MEXANIK MA’NOSI - Ziyatov Hasan Sultonmurod o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya      Ushbu  maqolada  hosilaning  mexanik  ma’nosi,  ya’ni  fizik  jarayonlarda hosilaning tezlik va tezlanish bilan bog‘liqligi yoritiladi. Hosila tushunchasi yordamida harakatlanuvchi jismning yo‘l, tezlik va tezlanish kabi asosiy kattaliklari matematik jihatdan  ifodalanadi.  Maqolada  to‘g‘ri  chiziqli  harakat,  o‘zgaruvchan  harakat  va ularning  hosila  orqali  tahlili  sodda  va  tushunarli  tarzda  bayon  etiladi.  Shuningdek, hosilaning amaliy fizika va texnikadagi o‘rni ham ko‘rsatib beriladi.