TRIGONOMETRIK FUNKSIYALAR - Ziyatov Hasan Sultonmurod o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada trigonometrik funksiyalar matematik tahlilning muhim  bo‘limi  sifatida  keng  yoritiladi.  Sinus,  kosinus,  tangens  va  kotangens funksiyalarining  ta’rifi,  ularning  asosiy  xossalari  hamda  grafik  xususiyatlari  ilmiy asosda tahlil qilinadi. Trigonometrik funksiyalar nafaqat nazariy matematika, balki fizika,  muhandislik,  axborot  texnologiyalari,  geodeziya  va  iqtisodiyot  kabi  ko‘plab sohalarda  keng  qo‘llanilishi  bilan  ajralib  turadi.  Maqolada  ushbu  funksiyalarning davriyligi, juft va toqlik xossalari, trigonometrik ayniyatlar hamda ularning amaliy ahamiyati  batafsil  tushuntiriladi.  Shuningdek,  zamonaviy  ta’lim  jarayonida trigonometrik funksiyalarni o‘rganishning dolzarbligi ham asoslab beriladi.