THANATOLOGIYA: O‘LIM VAQTINI ANIQLASHNING TIBBIY USULLARI - Abduvaxobov Sarvarbek Maxmudjon o‘g‘li; Ilhomjonova Diyoraxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu bob tanatologiyaning o‘lim vaqtini aniqlashning tibbiy usullarini tanqidiy tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Unda  algor  mortis,  livor  mortis,  rigor  mortis  va biokimyoviy ko‘rsatkichlar kabi postmortem o‘zgarishlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot hozirgi "oltin standartlar"ni, ularning ilmiy asoslarini va amaliy yutuqlarini baholaydi, shuningdek,  aniqlikka  ta’sir  etuvchi  omillarni  tahlil  qiladi.  Asosiy  e’tibor  ushbu usullarning  cheklovlari  va  aniqlikni  oshirishga  qaratilgan  kelajakdagi  tadqiqot istiqbollariga  qaratilgan.  Bu  sud-tibbiy  amaliyotda  o‘lim  vaqtini  aniqlashning ahamiyatini ta’kidlaydi.