UZOQ MUDDATLI MAJBURIYATLARNING IQTISODIY MOHIYATI VA HUQUQIY-ME’YORIY ASOSLARI - Azizov Muhammadmahdiy Umidjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  uzoq  muddatli  majburiyatlarning  iqtisodiy mohiyati,  ularning  korxona  moliyaviy  resurslarini  shakllantirishdagi  o‘rni  hamda xo‘jalik  yurituvchi  subyektlar  faoliyatini  moliyalashtirishdagi  ahamiyati  atroflicha yoritilgan.  Uzoq  muddatli  majburiyatlarning  mazmuni,  turlari,  ularning  korxona moliyaviy  holatiga  ta’siri  va  investitsion  faoliyatni  rivojlantirishdagi  roli  tahlil qilingan. Shuningdek, uzoq muddatli kreditlar, qarz mablag‘lari va boshqa moliyaviy majburiyatlarni buxgalteriya hisobida aks ettirishning nazariy hamda amaliy jihatlari ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  O‘zbekiston  Respublikasining  amaldagi  qonunchiligi, buxgalteriya hisobi milliy standartlari va xalqaro moliyaviy hisobot standartlari asosida uzoq  muddatli  majburiyatlarni  tartibga  soluvchi  huquqiy-me’yoriy  asoslar  tahlil etilgan.