MATERIALLARNI TAN OLISH, BAHOLASH VA HISOBGA OLISHNING ME’YORIY ASOSLARI - Abobakirov Ozodbek Otabek o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  materiallarni  tan  olish,  baholash  va  hisobga olishning  me’yoriy-huquqiy  asoslari  yoritilgan.  Unda  material  zaxiralarini buxgalteriya hisobida aks ettirishning asosiy tamoyillari, ularni dastlabki va keyingi baholash usullari hamda amaldagi milliy va xalqaro buxgalteriya hisobi standartlari talablari tahlil qilingan. Shuningdek, materiallarning korxona faoliyatidagi o‘rni, ularni to‘g‘ri  tan  olish  va  hisobga  olishning  moliyaviy  hisobotlar  ishonchliligini ta’minlashdagi  ahamiyati  ochib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  material  zaxiralarini samarali  boshqarish  va  hisobini  takomillashtirish  bo‘yicha  amaliy  tavsiyalar  ishlab chiqishga xizmat qiladi.