MOLIYАVIY HISOBOTLАRNI TUZISHNING ME’YORIY-HUQUQIY АSOSLАRI VА XАLQАRO STАNDАRTLАR TАLАBLАRI - Orifjonova Omina Iqboliddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  moliyaviy  hisobotlarni  tuzishning  me’yoriy-huquqiy  asoslari  hamda  xalqaro  standartlar  talablari  keng  va  batafsil  yoritilgan. Moliyaviy  hisobotlarni  shakllantirish  va  taqdim  etish  jarayonini  tartibga  soluvchi O‘zbekiston Respublikasining amaldagi qonun hujjatlari, buxgalteriya hisobi milliy standartlari (BHMS) hamda xalqaro moliyaviy hisobot standartlari (MHXS/IFRS)ning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, moliyaviy hisobotlarning asosiy tamoyillari, ularni tuzish bosqichlari hamda axborotning ishonchliligi, shaffofligi va taqqoslanuvchanligini ta’minlashdagi me’yoriy-huquqiy bazaning o‘rni yoritilgan.