INVESTITSIYALAR HISOBINI YURITISHDA XALQARO MOLIYAVIY HISOBOT STANDARTLARINING AHAMIYATI - Shokirov Shohruhmirzo Baxtiyorjon o‘g‘li; Abdujalil Chirmashev Maxammadibroxim o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  investitsiyalar  hisobini  yuritishda  xalqaro moliyaviy  hisobot  standartlarining  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Maqolada investitsiyalarni buxgalteriya hisobida aks ettirishning nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilinib, xalqaro standartlar asosida moliyaviy investitsiyalarni tan olish, baholash va  hisobotlarda  aks  ettirish  masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  investitsiyalar hisobini  yuritishda  Xalqaro  moliyaviy  hisobot  standartlari  talablarini  qo‘llashning afzalliklari,  moliyaviy axborotlarning shaffofligi va ishonchliligini oshirishdagi roli hamda investorlar uchun axborot ta’minotini yaxshilash imkoniyatlari ochib berilgan.