OʻQUVCHI-YOSHLARNI QIZIQISHLARI ASOSIDA ZAMONAVIY KASBLARGA YOʻNALTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Artiqov Toxir Toshmurod oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumtaʼlim maktablari oʻquvchilarini ularning shaxsiy qiziqishlari va qobiliyatlaridan kelib chiqqan holda zamonaviy kasblarga (IT, biotexnologiya,  raqamli  marketing,  muqobil  energiya  va  h.k.)  yoʻnaltirishning samarali  yoʻllari  yoritilgan.  Maqolada  anʼanaviy  kasbga  yoʻnaltirish  tizimidagi muammolar  tahlil  qilinib,  yoshlarni  kasbga  intellektual  va  psixologik  jihatdan tayyorlash boʻyicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.