TAʼLIM TIZIMIDA OʻQUVCHILARGA PSIXOLOGIK XIZMAT KO’RSATISHNING MUHIM VAZIFALARI - Ro‘ziboyeva Gulshoda Soburboy qizi; Raximova Nasiba Shavkatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada taʼlim tizimida o‘quvchilarga psixologik xizmat ko‘rsatishning asosiy  vazifalari,  uning  zamonaviy  taʼlim  jarayonidagi  ahamiyati  hamda o‘quvchilarning shaxs sifatida rivojlanishiga taʼsiri yoritilgan. Shuningdek, psixologik xizmatning  diagnostika,  profilaktika,  korreksion-rivojlantiruvchi,  maslahat  berish, ijtimoiy moslashuv va kasbga yo‘naltirish kabi yo‘nalishlari tahlil qilingan. Maqolada maktab  psixologining  o‘quvchilar  ruhiy  salomatligini  mustahkamlash  va  taʼlim samaradorligini oshirishdagi o‘rni ham ko‘rsatib o‘tilgan. Zamonaviy ijtimoiy muhit va raqamli texnologiyalarning o‘quvchi psixikasiga taʼsiri ham alohida eʼtibor bilan ko‘rib chiqilgan.