‘‘XAMSA, EPOS, ROMAN: ALISHER NAVOIY - ,,XAMSA’’ VA FRANSUA RABLE - GARGANTUA AND PANTAGRUEL’’ - Turayeva I.B,; Rahmonova Z.A, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anatatsiya:Mazkur maqolada  xamsa, epos, roman va ushbu  janrlarda  ijod qilgan  yozuvchilar  haqida  keng ma’lumotlar beriladi.Shuningdek, Sharq va G‘arb adabiyotining  mumtoz  asarlarida  aks  ettirilgan  insonparvarlik  g‘oyalari  tahlil qilinadi.Maqolada    Alisher  Navoiyning  “Xamsa’’  hamda  Fransua  Rablening “Gargantua va Pantagruel’’asarlari o‘rganiladi.Qiyosiy adabiy tahlil orqali ta’lim va ijtimoiy qarashlar masalalaridagi o‘xshashlik va farqlar aniqlanadi Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki,madaniy farqlarga qaramay, har ikki muallif ilm va insoniy qadr-qimmatning muhim ekanligini ta’kidlaydi.