JALOLIDDIN MANGUBERDI - Tuxtaboyeva Feruza. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  Xorazm  sultonligining  so'nggi  hukmdori Jaloliddin Manguberdining qahramonona hayoti, mo'g'ul bosqinchilariga qarshi olib borgan  murosasiz kurashi,  harbiy  dahosi,  vatanparvarligi va  o'zbek  xalqi  tarixidagi beqiyos o'rni haqida so'z yuritilgan. Uning Parvon g'alabasi, Ind daryosidagi jasorati, davlat boshqaruvi va ma'rifatparvarligi batafsil yoritilgan.