MAHALLALARDA YOSHLAR JINOYATCHILIGINING KELIB CHIQISH SABABLARI VA ULARNING OLDINI OLISHDA OILA, MAHALLA HAMDA TA’LIM MUASSASALARINING O’RNI - Саитқулов Қодирали Абдисалимович; Исомиддинов Садирдин Ғанижонович (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:    Mazkur  maqolada  mahallada  yoshlar  jinoyatchiligining  kelib chiqish  sabablari,  unga  ta’sir  etuvchi  ijtimoiy  va  ma’naviy  omillar  tahlil  qilingan. Shuningdek,  yoshlar  o‘rtasida  huquqbuzarliklarning  oldini  olishda  oila,  mahalla  va ta’lim muassasalarining o‘rni hamda ularning o‘zaro hamkorligi yoritilgan. Maqolada yoshlarni  sog‘lom  muhitda  tarbiyalash,  huquqiy  savodxonligini  oshirish  va  bo‘sh vaqtini mazmunli tashkil etishning ahamiyati haqida fikr yuritiladi.