TA’LIM JARAYONIDA BO’LAJAK MUTAXASISLARNING IJODIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING TARIXIY NAZARIY JIHATLARI - Salimjonova Zarina Murodjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida bo‘lajak mutaxassislarning ijodiy  kompetentligini  rivojlantirishning  tarixiy  va  nazariy  jihatlari  tahlil  qilingan. Tadqiqotda  Sharq  mutafakkirlari  hamda  Yevropa  pedagogik  maktabi  vakillarining ijodiy  tafakkur  va  mustaqil  fikrlashga  oid  qarashlari  o‘rganilib,  zamonaviy kompetensiyaviy yondashuvlar bilan uyg‘unligi asoslab berilgan. Shuningdek, ijodiy kompetentlikning tarkibiy komponentlari, uni rivojlantirishning pedagogik-psixologik omillari hamda innovatsion ta’lim texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijasida  bo‘lajak  mutaxassislarning  ijodiy  salohiyatini  rivojlantirishga  xizmat qiluvchi samarali metod va yondashuvlar tavsiya etilgan.