O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHNING HUQUQIY VA INSTITUTSIONAL ASOSLARI: XALQARO STANDARTLAR VA MILLIY TAJRIBA - Nishanova Farida Mamasharifovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurashning huquqiy va institutsional asoslari kompleks tarzda tahlil qilingan. Xususan, Birlashgan  Millatlar  Tashkilotining  Korrupsiyaga  qarshi  konvensiyasi  (UNCAC), Transmilliy uyushgan jinoyatchilikka qarshi konvensiyasi (UNTOC) hamda Iqtisodiy hamkorlik va taraqqiyot tashkilotining (OECD) Istanbul Harakat rejasi kabi muhim xalqaro  hujjatlar  va  O‘zbekistonning  ularga  qo‘shilishi  natijasida  olingan majburiyatlari yoritilgan.