AVTOSANOAT KORXONALARIDA BAXTSIZ HODISALARNI KELIB CHIQISH SABABLARI VA ULARNI BARTARAF QILISH USULLARI - Qobiljonov Shaxzodbek Sharibjon oʻgʻli; Abduraxmanov Abdurashid Ataxanovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Ushbu  ilmiy  tezis  avto  sanoat  korxonalarida  mehnat jarayonida  ro'y  beradigan  baxtsiz  hodisalarning  asosiy  sabablari,  tarqalish qonuniyatlari va ularni oldini olish hamda bartaraf etish usullarini kompleks tarzda o'rganishga  bag'ishlangan.  Ishda  dunyo  miqyosidagi  statistik  ma'lumotlar,  ilmiy adabiyotlar  tahlili  va  amaliy  tajriba  natijalari  umumlashtirilib,  mehnat  xavfsizligini ta'minlashning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan.