HUDUDLAR TURIZM RIVOJIDA IQTISODIY OMILLARNING RO`LI - Kamola Ro’zmetova; Xalillov Oybek; Rustamov Sardor; Anvarov Asror (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  hududiy  iqtisodiyotni  rivojlantirish  va diversifikatsiya  qilishda  turizm  sohasining  oʻrni  hamda  unga  taʼsir  etuvchi  asosiy iqtisodiy  omillar  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  investitsiyalar  hajmi,  infratuzilma taʼminoti, aholi daromadlari va soliq imtiyozlarining hududiy turizm oqimiga taʼsiri statistik va ekonometrik metodlar yordamida oʻrganilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, transport  va  xizmat  koʻrsatish  infratuzilmasiga  kiritilgan  har  10%  lik  investitsiya hududga  keluvchi  turistlar  oqimini  oʻrtacha  6-8%  ga  oshiradi.  Maqola  yakunida hududiy turizm salohiyatini iqtisodiy omillar orqali ragʻbatlantirish boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.