BALIQ KASALLIKLARI VA ULARNING OLDINI OLISH CHORALARINING BALIQCHILIKDAGI AHAMIYATI - Yusufaliyeva Diyora Dilshodovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  baliqchilik  xo‘jaliklarida  uchraydigan asosiy  yuqumli  va  invazion  kasalliklar,  ularning  kelib  chiqish  sabablari  hamda tarqalish dinamikasi tahlil qilinadi. Intensiv baliqchilik rivojlanayotgan davrda sun’iy havzalardagi zichlik va ekologik omillarning baliqlar immunitetiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqotda  kasalliklarni  barvaqt  aniqlashning  zamonaviy  usullari  va  profilaktika choralarining  baliq  mahsulotlari  sifatini  oshirishdagi  iqtisodiy  ahamiyati  asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada gidrokimyoviy rejimni nazorat qilish va biomeliorativ tadbirlarning samaradorligi bo‘yicha ilmiy tavsiyalar keltirilgan.