JAMOAT SALOMATLIGINI SAQLASH TIZIMINING ZAMONAVIY MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI. - Jumanazarov Dastonbek Dilshod o'g'li; Matyakubov Og'abek Raximberganovich; Matyaqubov Doston Bazarbay oʻgʻli. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jamoat salomatligini saqlash tizimining hozirgi kundagi  asosiy  muammolari,  ularning  kelib  chiqish  sabablari  va  kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ko'rib chiqiladi. Maqolada infektsion kasalliklarning tarqalishi, surunkali kasalliklar yukining ortishi, tibbiy xizmatlarning qulayligi va sifati, raqamli sog'liqni  saqlash  texnologiyalarining  joriy  etilishi  hamda  profilaktik  tibbiyotning ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijasida  jamoat  salomatligini  saqlash  tizimini takomillashtirishga qaratilgan ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.