TERMIZ SHAHRI AVTOTURARGOHLARINI RAQAMLASHTIRISH VA BOSHQARISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Abdullayev Baxtiyor Panji o‘gli; Axmedov Xusniddin Rashid o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.   Ushbu maqolada Termiz shahri avtoturargohlarini raqamlashtirish va boshqarish tizimini  takomillashtirishning  zamonaviy  usullari  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  aqlli avtoturargoh texnologiyalari, IoT qurilmalari, mobil ilovalar, bulutli xizmatlar hamda ma’lumotlarni  real  vaqt  rejimida  qayta  ishlash  imkoniyatlari  o‘rganildi.  Mavjud avtoturargoh  infratuzilmasining  holati  baholanib,  transport  oqimlarini  samarali boshqarish, bo‘sh joylarni aniqlash va foydalanuvchilarga qulay xizmat ko‘rsatishni ta’minlash bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi. Natijalar raqamli texnologiyalarni joriy etish  transport  harakatini  optimallashtirish,  tirbandliklarni  kamaytirish  va  shahar transport tizimining samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.