YO'L TRANSPORT HODISALARINI MUHIT TIZIMIDA O'ZARO BOG'LIQLIGI - To'xtashev Axadjon Baxtiyor o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annontatsiya: Maqolada yo'l transport hodisalarining muhit tizimi bilan o'zaro bog'liqligi chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda muhit omillari, jumladan, ijtimoiy, ekologik,  iqtisodiy  va  texnologik  faktorlarning  yo'l  transport  hodisalari  soni  va og'irligiga  ta'siri  statistik  ma'lumotlar  asosida  yoritiladi.  Tarixiy  va  zamonaviy nazariyalar,  soha  olimlarining  ishlari  hamda  so'nggi  yillarda  olib  borilgan  empiric tadqiqotlar asosida yo'l transport hodisalari va muhit tizimi o'rtasidagi murakkab o'zaro bog'liqliklar ochib beriladi. Xulosa qismida esa ushbu bog'liqliklarni chuqur o'rganish va ularni kamaytirish bo'yicha ilmiy tavsiyalar ishlab chiqiladi.