YO'L TRANSPORT HODISALARINI KELIB CHIQISH SABABLARINI OʻRGANISH - Toʻxtashev Axadjon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada  yo'l  transport  hodisalarining  kelib  chiqish  sabablarini  chuqur o'rganish masalasi ko'rib chiqiladi. Ushbu ilmiy ishda nazariy va empirik manbalar asosida  tarixiy  va  zamonaviy  yondashuvlar,  xalqaro  hamda  mahalliy  olimlarning qarashlari tahlil qilinadi. Yo'l harakati xavfsizligiga ta'sir qiluvchi omillar, jumladan, inson  omili,  texnik  va  tashkiliy  sabablar,  hududiy  xususiyatlar  keng  muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida yo'l transport hodisalarining oldini olish bo'yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi va mavjud ilmiy bahs-munozaralar yoritiladi.