KIBERJINOYATCHILIK SOHASIDA XALQARO HUQUQIY HAMKORLIK - Sulaymonov Samandar Otabek o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  kiberjinoyatchilik  sohasida  xalqaro  huquqiy hamkorlikning  dolzarb  masalalari  tahlil  qilingan.  Zamonaviy  axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi natijasida yuzaga kelayotgan kiberjinoyatlar va ularning  transmilliy  xususiyati  davlatlar  o‘rtasida  samarali  hamkorlikni  taqozo etmoqda.  Maqolada  xalqaro  huquq  normalari,  konvensiyalar  va  ikki  tomonlama bitimlarning  o‘rni  hamda  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  kiberjinoyatchilikka qarshi kurashishda xalqaro tashkilotlar faoliyati, huquqni muhofaza qiluvchi organlar o‘rtasidagi  axborot  almashinuvi  va  hamkorlik  mexanizmlari  tahlil  etilgan.  Mazkur yo‘nalishda  xalqaro  huquqiy  bazani  takomillashtirish  va  hamkorlik  samaradorligini oshirish zarurati asoslab berilgan.