BACHADON CHANDIGII BO`LGAN AYOLLARDA YO`LDOSHNING O`SIB KIRISHINI TASHXISLASH VA DAVOLASH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Yusupova M.A; Qurbanbayeva M.U (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tadqiqot bachadon chandiqli ayollarda yo‘ldoshning o‘sib kirishi  —  ya’ni,  yo‘ldosh  akreta  spektr  kasalliklarini  erta  aniqlash  va  davolash usullarini  takomillashtirishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  zamonaviy  ultratovush  va Doppler tekshiruvlar yordamida yo‘ldoshning bachadon devoriga chuqur o‘sib kirishi aniqlanishining  samaradorligi  o‘rganildi.  Kesarcha  kesish  va  boshqa  jarrohlik muolajalardan  so‘ng  paydo  bo‘ladigan  bachadon  chandiqlari  yo‘ldosh  akreta rivojlanish xavfini oshirishi sababli, homilador ayollarda chuqurlashtirilgan diagnostik yondashuvlar ishlab chiqildi. Shuningdek, tadqiqotda ayollar hayotini saqlab qolish hamda  reproduktiv  salomatligini  ta’minlash  uchun  minimal  invaziv  va  zamonaviy jarrohlik davolash usullari ham tahlil qilindi.