SUT VA PARHEZBOP SUT-ACHITQI MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASINING ILMIY-AMALIY ASOSLARI HAMDA ULARNING SIFAT ATTESTATSIYASI - Abrorjonova Laylo Abrorjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  ilmiy  maqolada  sutning  fizik-kimyoviy  tarkibi,  uning laktatsiya  davridagi  dinamik  o‘zgarishlari  hamda  zamonaviy  parhezbop  sut-achitqi ichimliklari  ishlab  chiqarish  texnologiyalari  tadqiq  etilgan.  Shuningdek,  xalqaro  va milliy standartlar asosida tayyor mahsulotlar sifatini attestatsiyadan o‘tkazish (baho berish) tartiblari tahlil qilingan. Sut tarkibidagi makro va mikroelementlar, vitaminlar majmuasi  hamda  laktatsiya  oylarining  sut  hosildorligiga  ta’siridan  tashqari,  ishlab chiqarish  jarayonida  gomogenizatsiya,  kazein  miqdori  va  uning  texnologik xususiyatlari matematik va empirik usullar yordamida yoritilgan.