"HAKIM VA AJAL" DOSTONINING LINGVOPOETIK TAHLILI - Shokirova Mohinur Shokir qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya:  Ushbu  maqolada  Abdulla  Oripovning  “Hakim  va  ajal”  dostoni tahlil qilinadi. Asarda Ibn Sino haqidagi xalq rivoyatlarining syujet qurilishidagi o‘rni, ularning badiiy qayta ishlanishi hamda folklorizmning namoyon bo‘lish xususiyatlari yoritilgan.  Shuningdek,  dostonda  Ibn  Sino  obrazi, ilm-ma’rifat  g‘oyasi  va  asarning badiiy-falsafiy mazmuni tahlil etilgan.