KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALAR KOGNITIV RIVOJLANISHIDA KITOBXONLIKNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Nasiba Karimova Ummatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  kichik  maktab  yoshidagi  bolalar  kognitiv rivojlanishida  kitobxonlikning  psixologik  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Kitob mutolaasining  bolalarning  tafakkuri,  diqqat,  xotira,  nutq  va  tasavvur  jarayonlariga ta’siri  ilmiy-nazariy  jihatdan  yoritilgan.  Shuningdek,  kitobxonlik  faoliyatining o‘quvchilarning  bilish  faolligi,  mustaqil  fikrlashi  hamda  intellektual  salohiyatini rivojlantirishdagi  o‘rni  ochib  berilgan.  Maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  davrida kitobxonlik madaniyatini shakllantirishning pedagogik-psixologik omillari ham tahlil etilgan.