YO‘QOTILGAN AVLOD FOJIASI VA QAHRAMONLARNING URUSHGA MUNOSABATI: ERIX MARIYA REMARKNING "G‘ARBIY FRONTDA O‘ZGARISH YO‘Q" ROMANI TAHLILI - Rustamova Fotima (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  nemis  adabiyotining  yirik  vakili  Erix  Mariya  Remarkning dunyoga mashhur "G‘arbiy frontda o‘zgarish yo‘q" romani atroflicha tahlil qilinadi. Maqolada  asarning  qisqacha  syujet  chizig‘i,  asosiy  va  yordamchi  obrazlar  tizimi, qahramonlarning urushga nisbatan shaxsiy va falsafiy munosabatlari hamda muallif qo‘llagan o‘ziga xos badiiy-tasviriy vositalar yoritib berilgan. Urushning inson taqdiri va ma’naviyatiga ko‘rsatgan halokatli ta’siri "yo‘qotilgan avlod" konsepsiyasi orqali ochib berilgan.