ADABIY TIL USLUBLARI, USLUB VA UNING TURLARI HAQIDA MA’LUMOT - Dadajonova Odina Mahammadjon qizi; Usmonova Xurshida Aybekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA. Mazkur maqolada adabiy til uslublari, uslub tushunchasi va uning  asosiy  turlari  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Adabiy  tilning  jamiyat hayotidagi o‘rni, uslublarning til birliklaridan foydalanishdagi o‘ziga xos xususiyatlari hamda  ularning kommunikativ  vazifalari yoritilgan. Shuningdek, so‘zlashuv, ilmiy, rasmiy-idoraviy, publitsistik va badiiy uslublarning muhim belgilari, qo‘llanish doirasi hamda  nutq  madaniyatini  shakllantirishdagi  ahamiyati  misollar  asosida  izohlangan. Tadqiqot  natijasida  adabiy  til  uslublari  tilning  funksional  imkoniyatlarini  namoyon etuvchi  muhim  vosita  ekanligi  hamda  ularning  jamiyat  taraqqiyoti,  ilm-fan  va madaniyat rivojidagi o‘rni asoslab berilgan.