IBORALAR-MA’NAVIYAT KO‘PRIGI - Ibragimova Ominaxon Farxodbek qizi; Usmonova Xurshida Aybekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur  maqolada  iboralarning  xalq  ma’naviyati,  milliy tafakkuri  va  nutq  madaniyatidagi  o‘rni  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilingan. Iboralarning  xalqning  tarixiy  tajribasi,  axloqiy  qarashlari  hamda  ma’naviy qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim frazeologik birlik ekanligi yoritilgan. Shuningdek, maqolada  iboralarning  yosh  avlod  tarbiyasidagi  ahamiyati,  milliy  til  jozibasini saqlashdagi o‘rni hamda badiiy nutq ta’sirchanligini oshirishdagi vazifalari misollar asosida  ochib  berilgan.  Tadqiqot  natijasida  iboralar  xalq  ma’naviyatini  avlodlarga yetkazuvchi muhim ma’naviy ko‘prik ekanligi asoslab berilgan.