“ANNA FRANK KUNDALIGI” AVTOBIOGRAFIK ASARI - Nigora Jo‘ranazarova; Abdusattarova Mahliyo (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Dunyoda shunday taqdir egalari borki, ular shunchaki noto‘g‘ri joyda,  noto‘g‘ri  vaqtda  yoki  noto‘g‘ri  millat  sifatida  dunyoga  kelishgan.  Bunday deyishimga  sabab,  ularning  tug‘ilishi  taqdiriga  juda  katta,  salbiy  taʼsir  ko‘rsatishi mumkin. Bunday taqdirni “Anna Frank kundaligi “ da ko‘rishimiz mumkin. Ushbu asar bir yahudiy qizning chordoqdagi yashirin hayoti davrida kundalik sifatida yozilgan. Voqealar II Jahon urushi davrida bo‘lib o‘tgan bo‘lib, real hayot yoritilgan. Asar 2 oila taqdiri timsolida butun bir yahudiylarning dahshatli hayotini ochib beradi. Ushbu asar juda ko‘p qiziquvchilarni o‘ziga jalb etdi va shu paytgacha Injildan keyingi eng ko‘p o‘qilgan nobadiy asar hisoblanadi.