LIMFOID A'ZOLAR - Tursunboyev Muhammadqodir Rahimjon o'g'li; Muxammadjonova Dilyoraxon Xusanjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada limfoid a’zolarning tuzilishi, funksiyasi va inson organizmidagi ahamiyati keng va batafsil yoritilgan. Maqolada limfa tizimining asosiy tuzilmalari va ularning immunitet tizimidagi o‘rni, shuningdek, limfoid to‘qimalarning organizmdagi himoya reaksiyalarida qanday ishtirok etishi kengaytirilgan holda tahlil qilingan.  Limfoid  a’zolarning  rivojlanishi,  ularning  patologik  holatlari  haqidagi ma’lumotlar ilmiy adabiyotlar asosida zarur faktlar bilan boyitilgan.