O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA YAGONA IJTIMOIY TO‘LOV HISOBINING ME’YORIY-HUQUQIY ASOSLARI - Abdumutalov Ahmadjon Isroiljon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  yagona  ijtimoiy to‘lov  hisobining  me’yoriy-huquqiy  asoslari,  ularni  tartibga  soluvchi  qonunchilik hujjatlari hamda buxgalteriya hisobi standartlarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, yagona  ijtimoiy  to‘lovni  hisoblash  va  hisobga  olishning  amaldagi  tartibi,  ushbu jarayonda  qo‘llanilayotgan  normativ-huquqiy  hujjatlar  hamda  sohada  amalga oshirilayotgan  islohotlarning  mazmuni  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  natijasida  yagona ijtimoiy to‘lov hisobini yuritishning huquqiy asoslari va ularning korxonalar moliyaviy faoliyatidagi o‘rni baholangan.