DAVR XARAJATLARI TARKIBI VA ULARNING IQTISODIY TAVSIFI - Ortiqboyev Ismoiljon Tohirjon o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada davr xarajatlarining iqtisodiy mohiyati hamda ularning  tarkibi  yoritilgan.  Davr  xarajatlarining  asosiy  turlari  -  sotish  xarajatlari, ma’muriy  xarajatlar,  boshqa  operatsion  hamda  moliyaviy  xarajatlar  tarkibi  ilmiy jihatdan  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  ularning  moliyaviy  natijalarni shakllantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqilgan.