O'ZBEKISTON RESPUBLIKASI DAVLAT BUDJETINING IJTIMOIY SOHA XARAJATLARI TAHLILI - Iskandarov Isfandiyor; Hamidova Shahzoda Odiljanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  O'zbekiston  Respublikasi  Davlat  budjetining  ijtimoiy  soha xarajatlari  mamlakatning  barqaror  rivojlanishi  va  aholi  farovonligini  ta'minlashda muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Ushbu  maqola  davlat  budjetidan  ijtimoiy  sohaga yo'naltirilayotgan mablag'larning hajmi, tarkibi va dinamikasini chuqur tahlil qilishga bag'ishlangan.  Tadqiqot  natijalari  ijtimoiy  xarajatlarning  samaradorligini  oshirish, mavjud  muammolarni  aniqlash  va  ularni  bartaraf  etish  bo'yicha  takliflar  ishlab chiqishga qaratilgan. Xususan, ta'lim, sog'liqni saqlash, ijtimoiy himoya va madaniyat sohalariga  ajratilayotgan  mablag'larning  maqsadli  ishlatilishi  va  ularning  iqtisodiy o'sishga ta'siri ko'rib chiqiladi. Olingan xulosalar ijtimoiy siyosatni takomillashtirish va budjet mablag'laridan yanada samarali foydalanish uchun asos bo'lib xizmat qiladi.