IJTIMOIY SOHA XARAJATLARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH MASALALARI - Iskandarov Isfandiyor; Hamidova Shahzoda Odiljanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ijtimoiy soha har bir davlatning barqaror rivojlanishida muhim o'rin tutadi  va  unga  yo'naltirilgan  xarajatlarning  samaradorligi  jamiyat  farovonligini ta'minlashda  hal  qiluvchi  ahamiyatga  ega.  Mazkur  maqolada  ijtimoiy  soha xarajatlarining  samaradorligini  oshirishga  to'sqinlik  qiluvchi  asosiy  muammolar chuqur  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  doirasida  xarajatlarni  optimallashtirish,  natijaga yo'naltirilgan  byudjetlashtirish  va  monitoring  mexanizmlarini  takomillashtirish bo'yicha  ilmiy  asoslangan  takliflar  ilgari  suriladi.  Shuningdek,  ijtimoiy  xizmatlar sifatini yaxshilash va mavjud resurslardan oqilona foydalanish yo'llari ko'rib chiqiladi. Maqola  ijtimoiy  sohada  moliyaviy  boshqaruv  samaradorligini  oshirishga  qaratilgan amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.