DAVLAT BUDJETI VA IJTIMOIY SOHA XARAJATLARINING IQTISODIY MAZMUNI - Iskandarov Isfandiyor; Hamidova Shahzoda Odiljanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Davlat  budjeti  mamlakat  iqtisodiyotining  barqaror  rivojlanishini ta'minlovchi  asosiy  moliyaviy  vosita  hisoblanadi.  Uning  tarkibidagi  ijtimoiy  soha xarajatlari  aholi  turmush  darajasini  oshirish,  ta'lim,  sog'liqni  saqlash  va  ijtimoiy himoya  tizimlarini  takomillashtirishda  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Ushbu xarajatlarning  iqtisodiy  mazmunini  chuqur  tahlil  qilish  ularning  samaradorligini oshirish va maqsadli yo'naltirish imkoniyatlarini ochib beradi. Maqola davlat budjeti va  ijtimoiy  soha  xarajatlarining  nazariy  asoslari,  amaliy  ahamiyati  hamda  ularni optimallashtirish yo'nalishlarini o'rganishga bag'ishlangan.