HARAKATNI TASHKIL ETISHDA SVETOFOR VA TARTIBGA SOLUVCHINING ISHORALARI VA AHAMIYATI - Umarjanov Shoxboz Musurmon o‘g‘li; S.J.Zingirov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  yo‘l  harakatini  tashkil  etishda  svetoforlar  va tartibga  soluvchining  ishoralarining  o‘rni  hamda  ahamiyati  yoritilgan.  Maqolada svetofor  signallari  va  tartibga  soluvchi  tomonidan  beriladigan  ishoralarning  yo‘l harakati  xavfsizligini  ta’minlash,  transport  vositalari  va  piyodalar  harakatini muvofiqlashtirishdagi  roli  tahlil  qilingan.  Maqolada    harakat  ishtirokchilarining svetofor  va  tartibga  soluvchi  ishoralariga  rioya  etish  darajasi  yo‘l-transport hodisalarining oldini olishdagi muhim omillardan biri ekanligi asoslab berilgan.