CHORTOQ TUMANI MARKAZIDA TRANSPORT OQIMLARINI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA OPTIMALLASHTIRISH - Zokirov Diyorbek Shuxratjon o‘g‘li; S.J.Zingirov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Chortoq tumani markazida transport oqimlarini boshqarishning amaldagi holati tahlil qilinib, raqamli texnologiyalar asosida harakatni optimallashtirish imkoniyatlari yoritilgan. Maqolada transport vositalari sonining ortib borishi  natijasida  yuzaga  kelayotgan  tirbandliklar,  harakat  xavfsizligi  bilan  bog‘liq muammolar hamda yo‘l infratuzilmasidan foydalanish samaradorligi masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada aqlli svetofor tizimlari, videokuzatuv vositalari, GPS monitoring, geografik axborot tizimlari (GIS) va sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish orqali transport oqimlarini samarali boshqarishning afzalliklari asoslab berilgan.