QISHLOQ XO‘JALIGINI RIVOJLANTIRISHDA MOLIYAVIY RESURSLARNING AHAMIYATI - Gulmatov Xurshidbek Nasimjon o’g’li; Ergashev Ilhomjon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  qishloq  xo‘jaligini  barqaror  rivojlantirishda moliyaviy  resurslarning  tutgan  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Maqolada  qishloq xo‘jaligi  korxonalari  faoliyatini  moliyalashtirish  manbalari,  investitsiyalar,  kredit mablag‘lari,  davlat  tomonidan  ko‘rsatilayotgan  moliyaviy  qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari hamda ularning ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada  agrar  tarmoqda  moliyaviy  resurslardan  oqilona  foydalanish,  innovatsion texnologiyalarni  joriy  etish  va  mahsulot ishlab chiqarish hajmini  oshirishdagi o‘rni asoslab berilgan.