INVESTITSIYA TUSHUNCHASI, TURLARI VA IQTISODIY ROLI - Xudoynazarov Sardorbek Akmal o‘g‘li; Israilov Ziyoydin Abdurasulovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  investitsiya  tushunchasi,  uning  asosiy  turlari hamda  iqtisodiy  rivojlanishdagi  roli  yoritilgan.  Maqolada  investitsiyaning  iqtisodiy mazmuni, ya’ni kapital qo‘yilmalar orqali ishlab chiqarish jarayonlarini kengaytirish, yangi  ish  o‘rinlarini  yaratish  va  iqtisodiy  o‘sishni  ta’minlashdagi  ahamiyati  tahlil qilingan. Maqolada investitsiyalarning to‘g‘ridan-to‘g‘ri va portfel turlari, davlat va xususiy  investitsiyalar,  ichki  va  tashqi  investitsiyalar  o‘rtasidagi  farqlar  hamda ularning iqtisodiyotga ta’siri ko‘rib chiqilgan.