AGROSANOAT KORXONALARINING MOLIYAVIY BARQARORLIGINI TA’MINLASHDA BANK TIZIMI - Qahhorjonov Abdulloxon Fayzullo o‘g‘li; Abdukarimov Bobir Gulmamatovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  agrosanoat  korxonalarining  moliyaviy barqarorligini  ta’minlashda  bank  tizimining  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Bank kreditlari,  imtiyozli  moliyalashtirish  mexanizmlari,  lizing  xizmatlari  hamda  hisob-kitob operatsiyalarining agrosanoat korxonalari faoliyatini barqarorlashtirishdagi roli tahlil  qilingan.  Maqolada  bank  tizimi  orqali  korxonalarning  aylanma  mablag‘lari ta’minoti, investitsion loyihalarni moliyalashtirish va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan.