RAQAMLI BANK XIZMATLARINING AGROSANOAT RIVOJIGA TA’SIRI - Qahhorjonov Abdulloxon Fayzullo o‘g‘li; Abdukarimov Bobir Gulmamatovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada raqamli bank xizmatlarining agrosanoat tarmog‘i rivojiga ta’siri, ularning iqtisodiy ahamiyati hamda amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari yoritilgan.  Raqamli  bank  xizmatlari,  jumladan  onlayn  kreditlash,  mobil  banking, elektron  to‘lov  tizimlari  va  masofaviy  hisob-kitob  operatsiyalarining  agrosanoat korxonalari faoliyatini samarali tashkil etishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada ushbu xizmatlarning  moliyaviy  resurslardan  foydalanish  imkoniyatlarini  kengaytirishi, xarajatlarni  kamaytirishi  va  ishlab  chiqarish  jarayonlarining  uzluksizligini ta’minlashdagi ahamiyati asoslab berilgan.