OILAVIY MUNOSABATLARNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Quvondiqov Sobirbek Abdurasul o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  oilaviy  munosabatlarning  inson  shaxsi  rivojlanishidagi psixologik  ahamiyati  yoritilgan.  Oiladagi  sog‘lom  muhit,  o‘zaro  hurmat,  mehr-muhabbat va samimiy muloqotning shaxsning emotsional, ijtimoiy hamda ma’naviy rivojlanishiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  oilaviy  munosabatlarning  farzand tarbiyasi va ruhiy salomatlikdagi o‘rni ko‘rsatib berilgan.