O‘QUVCHILARNING MAKTABGA MOSLASHUVI - G‘ulomova Nodira Fozil qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarning  maktabga  moslashuv  jarayonining psixologik  xususiyatlari,  unga  ta’sir  etuvchi  omillar  hamda  moslashuv  davrida uchraydigan qiyinchiliklar yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning maktab hayotiga muvaffaqiyatli  moslashuvida  ota-onalar,  pedagoglar  va  maktab  psixologining  o‘rni tahlil qilingan.