OʻQUVCHILARDAGI AGRESSIVLIK VA TAJOVUZ HOLATLARINI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Gulamova Shaxnoza Zaynitdinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  uchraydigan  agressivlik  va  tajovuzkorlik holatlarining psixologik sabablari, ularning namoyon bo‘lish shakllari hamda oldini olishning samarali usullari yoritilgan. Shuningdek, agressiv xulq-atvorning o‘quvchi shaxsining  rivojlanishiga  ta’siri  va  uni  bartaraf  etishda  oila,  maktab  hamda psixologning hamkorligi masalalari tahlil qilingan.