OʻQUVCHILARNI ONGLI KASB TANLASHIDA MAKTAB PSIXOLOGINING OʻRNI - Bahriddinova Zarifa, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada o‘quvchilarning ongli kasb tanlashi jarayonida maktab  psixologining  o‘rni,  kasbiy  yo‘naltirish  ishlarining  samarali  tashkil  etilishi, individuallashtirilgan  psixologik  yordam  usullarining  ahamiyati  va  ta’siri  keng yoritiladi.  Maktabda  o‘quvchilarning  qiziqishlari,  moyilliklari,  qobiliyatlari  hamda shaxs sifatida shakllanishida maktab psixologining vakolati, faoliyat mazmuni hamda zamonaviy hamkorlik ko‘nikmalari tahlil qilinadi.