HARBIY XIZMATCHILARDA TISH RANGINING O‘ZGARISHI VA ZAMONAVIY OQARTIRISH USULLARI - Xudayberganova.M.X (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  tezisda  harbiy  xizmat  sharoitining  tish  qattiq to‘qimalariga  ta’siri  va  natijada  yuzaga  keladigan  diskoloratsiya  muammosi  tahlil qilingan. Tezisning dolzarbligi harbiy xizmatchilarda tish rangining o‘zgarishiga olib keluvchi o‘ziga xos etiologik omillar (taktik dori vositalari, stress, maxsus oziq-ovqat rasioni, chekish) keng tarqalganligi hamda ularni bartaraf etishda zamonaviy oqartirish texnologiyalarining klinik ahamiyati bilan belgilanadi.