O‘ZBEKISTONDA BUKMEKERLIK FAOLIYATIDA ISHTIROK ETISHI TAQIQLANGAN SHAXSLAR TOIFALARINING HUQUQIY MAQOMI - Olimov Ikromxon Rustam o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  tezisda  O‘zbekiston  Respublikasida  internet  tarmog‘idagi tavakkalchilikka  asoslangan  o‘yinlar,  lotereya  va  bukmekerlik  garovlarida  ishtirok etishi  taqiqlangan  shaxslar  toifalarining  huquqiy  maqomi  tahlil  qilinadi.  Xususan, ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlar, voyaga yetmaganlar hamda huquqni muhofaza qiluvchi  organlar  xodimlariga  nisbatan  joriy  etilgan  cheklovlarning  maqsadi  va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, mazkur cheklovlarning xalqaro tajribadagi o‘xshash jihatlari va ularni qo‘llash bilan bog‘liq ayrim huquqiy masalalar ko‘rib chiqiladi.